Home > Sport > Evo tko sve čeka Hrvatsku u drugom krugu i kada igra. Odmah ide na Francuze

Evo tko sve čeka Hrvatsku u drugom krugu i kada igra. Odmah ide na Francuze

Hrvatski rukometaši će imati jedan bod na početku drugog kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj, jer je Austrija uspjela odigrati 33:33 protiv Španjolske i tako osvojiti drugo mjesto u skupini B te izbaciti Španjolce iz drugog dijela grupne faze.

Ovim raspletom će Hrvatska i Austrija put Kolna krenuti s jednim bodom, a tamo će im se sa po dva boda pridružiti Francuska kao pobjednik skupine A te Mađarska koja je s maksimalnih šest bodova osvojila prvo mjesto u skupini C. Bez bodova će natjecanje u drugom krugu započeti domaćin Njemačka, koja je večeras poražena od Francuske s 33-30, te Island kao drugoplasirana momčad u skupini C.

Hrvatska će prvu utakmicu drugog kruga u velebnoj Lanxess Areni, koja može primiti oko 20.000 gledatelja, odigrati u četvrtak, 18. siječnja, protiv Francuske.

poster

00:00

Dva dana poslije hrvatski rukometaši će igrati protiv Mađara. U ponedjeljak, 22. siječnja, suparnik će im biti Island, a u srijedu, 24. siječnja, drugi će krug zaključiti utakmicom protiv Njemačke.

Dvije najbolje momčadi iz obje skupine drugog kruga plasirat će se u polufinale.

 

U skupini 2 drugog kruga s dva boda startaju Danska, Švedska i Slovenija, a bez bodova su Nizozemska, Norveška i Portugal.