Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i slaba grmljavina su registrirani širom zemlje u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 10; Sokolac 15; Doboj, Sarajevo i Srebrenica 16; Tuzla 17; Bugojno i Livno 18; Drvar i Jajce 19; Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Zenica i Zvornik 20; Bihać i Neum 21; Banja Luka, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 22; Stolac 23; Mostar 24°C.

U petak, 29.05.2020., prevladavati će pretežno oblačno vrijeme. Tijekom cijelog dana širom Bosne će povremeno padati slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Moguća je i slaba grmljavina u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U subotu, 30.05.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima tokom cijelog dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

U nedjelju, 31.05.2020., prije podne sunčanije se očekuje na području Krajine i sjevera Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na području Hercegovine tokom cijelog dana povremeno su mogući lokalni pljuskovi. U Bosni se slaba kiša prognozira u večernjim satima i tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

Priopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda.