Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Jutros u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ponegdje u višim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša ili kratkotrajni pljusak je moguć ponegdje središnjim i istočnim područjima. U kotlinskim dijelovima moguća je i magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U ponedjeljak će u Bosni uglavnom biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini uglavnom sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 34 stupnja.

U utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stupnjeva.

Pogled.ba