Home > Sport > Evo kad, gdje i s kim Hrvatska igra finale Uefine Lige nacija!

Evo kad, gdje i s kim Hrvatska igra finale Uefine Lige nacija!

Nakon bronce u Francuskoj i Katru i srebra u Rusiji, Hrvatska će još jednom osvojiti medalju na međunarodnom natjecanju, a ima priliku postati treći prvak ovog

Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 4-2 u prvoj polufinalnoj utakmici Uefine Lige nacija pred 15.000 svojih navijača u Rotterdamu preokretom u drugom poluvremenu, a onda i presudnim golom u produžetku.

Andrej Kramarić iz penala u 55. minuti koji je izborio Luka ModrićMario Pašalić na asistenciju Luke Ivanušeca pa Bruno Petković krasnim udarcem s 20 metara odveli su Hrvatsku do pobjede na De Kuipu i gurnuli je u borbu za prvi trofej u povijesti reprezentacije. Sve je začinio i Modrić golom iz penala prije izlaska i igre i ovacija cijelog stadiona.

Kad i gdje se igra finale?

Hrvatska neće morati iz Rotterdama, na istom se stadionu u nedjelju od 20.45 igra finalna utakmica trećeg izdanja Lige nacija. Traži se treći pobjednik nakon Portugala i Francuske.

Isti dan na stadionu De Grolsch Veste u Enschedeu u ranijem terminu od 15 sati igra se utakmica za treće mjesto.

Protiv koga igramo finale?

Izabranici Zlatka Dalića protivnika će saznati u četvrtak, kad u Enchedeu igraju stari znanci “vatrenih”, Španjolska i Italija. Imat ćemo, dakle, dan više odmora od protivnika.

POGLEDAJTE ATMOSFERU S TRGA U ZAGREBU: 

24 sata