Enis Bešlagić o prozivkama da se prodao: ‘Halo, ‘miševi’, od velikih vjernika pretvorili ste se u fašiste!’

Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić obratio se javnosti nakon brojnih kritika diejla medija zbog sinoćnjeg govora na osnivačkom skupu političke stranke Narod i pravda na čijem čelu se nalazi Elmedin Konaković.


I ovoga puta krivci za međusobnu netrpeljivost su, po njemu, vladajuće stranke, ali i ‘miševi’ koji su se od velikih vjernika pretvorili u – fašiste.

Bez pardona ih je Bešlagić prozvao takvima, dodavši da njihova uvjerenja nemaju nikakve veze s vjerom, već su u suprotnosti s njom.

“Evo me, miševi, koji radite za medije koji propagiraju fašizam. Protiv sam lažnih vijesti koje šire potkupljivi ljudi. Biti nacionalno osviješten je pitanje svih naroda na ovim prostorima, ali mrziti druge zbog njihove vjere ili imena i misliti da si bolji narod od drugoga je fašizam”, napisao je Bešlagić na Facebooku.

On ističe da su ovu pojavu prepoznali kod svih naroda i da onda trebaju početi ukazivati na nju, a ne ignorirati ju.

“Narod je medij koji će vam jasno poslati poruku na izborima. Ova mladost koju trujete godinama mržnjom. Nećemo više šutjeti na vaše laži. Mi smo medij. I hvala Bogu da nismo dio vaše priče”, naveo je Bešlagić.U videu koji je objavio na Facebook profilu, bh. glumac rekao je da se nacionalne vođe u BiH privatno druže, a da javno podižu tenzije u zemlji.

“A vi iz svojih crkava i džamija ih hajcate i podržavate. To je protiv vjere i svega što su vas učili. Fuj!”, zaključio je Bešlagić.
U komentarima su ga podržali istomišljenici, oduševljeni kako glumac uvijek kaže što mu je na srcu, bez dlake na jeziku.

“Bravo, svaka čast! Samo jasno i glasno da se konačno osvjeste zatupljene glave, da jedni druge ne gledamo i ne procjenjujemo po imenima. Budimo ljudi, nije teško!”, kratko i jasno komentirao je jedan pratitelj.