Duvnjaci izdali svoje glasače, za koju protuuslugu saznat će se nakon imenovanja ministara i drugih čelnika

Županijski odbor HDZ-a BiH Livno je za mandatara nove Vlade  HBŽ predložio Ivana Jozića, aktualnog predsjednika Vlade HBŽ i člana HDZ-a BiH iz Livna.

Potvrdio je to medijima predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić (HDZ 1990), naglasivši da je to jedini prijedlog za novog mandatara koji je stigao u Skupštinu HBŽ.

Ćosić je kazao da sada slijedi sastanak Kolegija Skupštine i imenovanje Jozića za mandatara nove Vlade HBŽ, nakon čega će on u predviđenom roku Skupštini dostaviti imena ministara koje će najvjerovatnije dati koalicione HDZ BiH, HDZ 1990, SDA i SNSD.

Četiri ministarstva će popuniti Hrvati iz dva HDZ-a, tri Srbi iz SNSD-a i jedno SDA. A kada će zasjedati Kolegij Skupštine još nije određeno.

Podsjećamo, duvanjska HDZ BiH u početku je tražila da mandatar bude iz Tomislavgrada pošto je duvanjskih HDZ-ovaca najviše u Skupštini HBŽ, ali intervencijom Dragana Čovića i Livanjke Borjane Krišto, Duvnjaci su popustili, a da li će im to biti kompenzirano brojem ministara i drugih čelnih pozicija ostaje da se vidi.

Tekst i foto: Ale Kamber, Livno