Duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. U tijeku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno preticajnim trakom, dok su vozna i zaustavni trak zatvorene za promet.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), prometuje se naizmjenično jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Tijekom dana na ovoj dionici prometuje se dvosmjerno bez zastoja. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Živinice-Husino (u centru Živinica), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h, javlja BIHAMK.

vecernji.ba