Home > BiH > Državljanin Turske prošvercao osam migranata iz BiH, uhvaćen u Cisti Velikoj

Državljanin Turske prošvercao osam migranata iz BiH, uhvaćen u Cisti Velikoj

Policijski službenici Postaje granične policije Trilj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom Turske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u petak 13. listopada 2023. godine, u jutarnjim satima policijski službenici su na području Ciste Velike uočili osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka, kada se vozač dao u bijeg vidjevši policijsko vozilo. Policijski službenici su ubrzo sustigli vozača i zaustavili vozilo u kojem su zatekli osam stranih državljana te su svi dovedeni u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 34-godišnji vozač, po prethodnom dogovoru za novčani iznos, a nakon što su na nezakonit način prešli državnu granicu iz BiH zaobilazeći granični prijelaz, svojim vozilom povezao sedam stranih državljana.

Na ovaj način spomenuti 34-godišnjak je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma.