Drvarskom Domu zdravlja uručena vrijedna donacija iz Malezije

Foto: Srna

Јedina pomoć u borbi protiv pandemije u ovim općinama dolazi iz Srpske i Srbije. Pomoć je namijenjena za Drvar, Glamoč, Grahovo i Petrovac.

– Sljedeće sedmice ćemo sjesti i razgovarati sa načelnicima općina, kao i direktorima domova zdravlja, i pravilno rasporediti donaciju, zavisno od potreba – kaže Јasna Tica, direktorica Doma zdravlja Drvar.

Dušica Runić, načelnica općine Drvar zahvalila je Kriznom stožeru Srpske na dosadšnjoj ukazanoj pažnji i pomoći koja je uslijedila nakon molbi te lokalne zajednice.

Iz Srpske je poručeno da srpske zajednice u Federaciji BiH ni u doba pandemije neće biti zaboravljene.

– Maske su pripale Republici Srpskoj iz donacije Malezije. Od 750.000, Republički stožer je 100.000 dodijelio ovim općinama, a vršimo distribuciju preko ЈU Dom zdravlja Drvar – rekao je Milan Novitović, načelnik Republičkog stožera za izvanredne situacije Republike Srpske.

Nikola Špirić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ističe da Krizni stožer Srpske, srpski član Predsjedništva, predsjednica Republike i predsjednik Vlade, šalju jednu optimističnu poruku u ove četiri općine da mogu računati na Srpsku i Krizni štab, ukoliko bude slučajeva zaraženih virusom.

Predstavnici Republičkog stožera za izvanredne situacije uručili su maske opštini Oštra Luka, koja je pogođena covidom-19.

infosrpska.ba