Drvar: Sa 190 na sat se zabio u auto 37-godišnjaka i spremio ga u teškom stanju u mostarsku bolnicu

 

U Drvaru je protekle subote (20. kolovoza) došlo do teške prometne nesreće u kojoj je ozljede opasne po život zadobio 37-godišnji Luka Matić. Kako saznaje ‘Dnevni avaz’, u Matićev auto je udario sivi Mercedes kojim je upravljao 24-godišnji Đ. R.

Vozač Mercedesa je navodno bio u alkoholiziranom stanju i vozio je 193 kilometra na sat. Postoji mogućnost da je bio i pod utjecajem opojnih sredstava, a toksikološki nalazi bi trebali biti gotovi za 10-ak dana.

Kako saznaje ‘Dnevni avaz’, Matić je u subotu oko 15:25 sati krenuo kući sa posla. Izašao je sa parkinga, ušao u svoju traku i nastavio voziti. Đ. R. se zabio Mercedesom u Matićev automobil 10 do 15 metara od poduzeća u kojoj je Matić zaposlen. Kako se neslužbeno saznaje, vozio je brzinom od 193 kilometra na sat.

Matić je zadobio po život opasne ozljede i trenutno se liječi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Ne postoji šansa da bude prebačen u Split na liječenje zbog težine ozljeda, jer ne bi podnio transport.

Od siline udara, došlo je do prijeloma baze lobanje, puknuća lobanje, sljepoočne i nosne kosti. Pluća su mu nagnječena i trenutno se nalazi na respiratoru. Slezena je pukla i ona je morala biti izvađena.

Jetra je također pukla, ali su je doktori uspjeli spasiti. Karlične kosti su mu pukle na tri mjesta. Prognoze doktora nisu dobre. Navode da su male šanse da preživi.

Matić je oženjen i otac petogodišnje djevojčice. Vozač Mercedesa, navodno, potiče iz bogate obitelji u Drvaru, odnosno njegova majka je uposlenica u Općini, a otac je vlasnik nekoliko prodavaonica.

Hercegovina.info