Drvar: Kakav je život povratnika?

Težak je život povratnika, pa tako i onih u Drvaru.

Unatoč dugogodišnjim obećanjima, nikako da im dođe bolje sutra. No, kada je riječ o Drvaru, jedno nedavno obećanje predstavnika Republike Srbije se polako pretvara u stvarnost. Riječ je o otvaranju pogona tekstilne industrije iz Srbije, u kojem će posao naći čak stotinu žena.

Od rata do danas proizvodni pogoni u Drvaru gasili su se jedan za drugim. No, jedan od rijetkih koji se upravo otvara ovih dana jeste ovaj. Riječ je o pogonu tekstilne industrije iz Srbije koji će zapošljavati sto radnika mahom žena.

”Mnogo će to značiti, da još imamo da kažem jedan ili dva takva pogona mogli bismo reći da će to značajno u budućnosti popraviti i socijalnu sliku grada. Ali se, isto tako, i pozitivno odraziti na sada više nego mršavi općinski proračun”, Dušica Runić, načelnica Drvara, prenosi BHRT.

Novi pogon tekstilne industrije u Drvaru, koji će biti otvoren uz pomoć Vlade Republike Srbije, nešto je najljepše što se Drvaru dogodilo u proteklih nekoliko godina. Samo da se u investicijskom smislu ne stane na tome.