DRAMA NA BENZINSKOJ POSTAJI U NJEMAČKOJ: Ranjen muškarac iz BiH, u njega pucao Hrvat

Nakon ukazane prve pomoći, ozlijeđeni 44-godišnjak iz BiH je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu. Nema opasnosti po život, navodi policija u priopćenju.

U Bochum-Wattenscheidu (Sjeverna Rajna-Vestfalija), na benzinskoj crpki u ulici Berliner Strasse 96 dogodio se incident između državljanina BiH i Hrvatske.

Prema dosadašnjem stanju istrage, pucanj je ispaljen prilikom susreta dvoje ljudi koji su se poznavali i to 23. srpnja poslijepodne. Muškarac iz Essena (44, iz BiH) teško je ozlijeđen u nogu.

Osumnjičeni muškarac iz Hattingera (48, hrvatska nacionalnost) mjesto incidenta napustio je svojim automobilom. Ozlijeđeni muškarac iz Essena potražio je pomoć na benzinskoj postaji. Nakon ukazane prve pomoći, ozlijeđeni 44-godišnjak je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu. Nema opasnosti po život, navodi policija u priopćenju, piše Fenix-magazin.

U sklopu odmah pokrenute potrage, policijski službenici su uspjeli pronaći i uhititi bjegunca na Zeppelindamm u blizini Munscheider Damma.

Oružje kojim je počinjeno ranjavanje, pištolj, nalazilo se u vozilu i bilo je osigurano.

Bochumska policija osnovala je komisiju za istragu incidenta. Zajedno s državnim tužiteljstvom u Bochumu (viši javni tužitelj Andreas Bachmann) utvrđuje se točna pozadina zločina.