Drage Livanjke i Livnjaci, mi smo ovce!

Kao što znate, jučer su održani lokalni izbori u BiH. Premda još uvijek neslužbeni, rezultati su tu. Bit ovoga članka nisu rezultati, jer svatko zna razmišljati za sebe i tome shodno donijeti odluku, bila ona ispravna ili ne. U to nećemo ulaziti.

Zbog čeka smo onda ovce?

Prema informacijama GIP-a, do 11 sati, izlaznost u Livnu bila je svega 8,15 %, a do 16 sati 24,21 %. Kada se izlaznost usporedi s ostalim gradovima, Livno se nalazi na dnu ljestvice. Prema tome, nismo ništa drugo doli ovce za šišanje.

Neću izaći na izbore, što mogu promijeniti”, iznimno je popularna izjava. Isti takvi sutra postaju preneraženi, ozlojeđeni i izrevoltirani stanjem u kojem se nalaze. Nisi izašao na izbore, nemaš pravo komentirati!

Sve su životinje jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih, kaže G. Orwell.

Problem ovaca je što su dezorijentirane, lakomislene i povodljive, kreću za stadom koje se deklarira kao “jednakije”. Jednakije u tom smislu da su te ovce bolje i da znaju više od drugih. Jednakije da se uklope sa svojim istomišljenicima koji neizlazak na izbore smatraju pobjedom.

I to je vaše pravo, i to je neki oblik glasa, ali dragi Livnjaci i Livanjke, zar baš u ovolikom postotku nezainteresiranosti i ravnodušnosti?

Nema veze, poredajte se svi skupa, šišajte nas, barem će vreće umjesto glasačkih listića biti vunom pune.

M.K./Livnovine