Dragan Prpa: “Ako migrante smjeste u Bosansko Grahovo, Srbi i Hrvati morat će napustiti kuće”

Predsjednik Općinskog vijeća Bosansko Grahovo Dragan Prpa izjavio je da je odvezeno smeće koje je na gradskim ulicama gomilano mjesec dana, ali da se ova lokalna zajednica i dalje svakodnevno suočava sa problemom nestašice vode u popodnevnim satima.

“Smeće na ulicama Bosanskog Grahova mjesec dana se gomilalo, strahovali smo od zaraznih bolesti, ali je problem riješen i smeće je odvezeno”, rekao je Prpa Srni i zahvalio za pisanje o ovom problemu.

On je naveo da stanovnici Bosanskog Grahova i dalje muku muče sa nestašicom vode.

“Svakodnevna nestašica vode u poslijepodnevnim satima je veliki problem. Mi smo jedina općina u kojoj voda ne ide nizbrdo. Problem sa vodoopskrbom imaju svi koji se napajaju sa izvorišta Gudaja“, kaže Prpa.

On je ukazao i na probleme sa migrantima koji svakodnevno prolaze kroz Bosansko Grahovo – iz Hrvatske u BiH ulaze preko sela Donji Tiškovac, a potom nastavljaju put ka Livnu.

“Migranti se ovdje ne zadržavaju, ali je veliki problem to što neki od njih provaljuju u kuće. U selu Donji Tiškovac u jednu kuću su provalili sedam puta”, dodao je Prpa.

Prema njegovim riječima, Općinsko vijeće ima jasan stav da ne želi migrante u Bosanskom Grahovo.

“Naš stav je da nećemo dati nijedan kvadrat naše zemlje migrantima. U ovom stavu ujedinjeni su Srbi i Hrvati u Bosanskom Grahovu. Ako nam to žele neki drugi ljudi uraditi i da migrante smjeste u našu općinu, Srbi i Hrvati morat će napustit svoje kuće”, rekao je Prpa.

Dnevnik.ba