Dostavljena pomoć za 300 povratničkih obitelji u Drvaru, Glamoču i Grahovu

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dostavilo je povratničkim obiteljima u općinama Drvar, Glamoč i Grahovo pakete hrane i higijenskih potrepština. Predstavnici Ministarstva su ovu pomoć, u prisustvu načelnice općine Drvar Dušice Runić, uručili lokalnim predstavnicima povratnika.
 
-Obuhvatili smo porodice kojima je ovakva vrsta pomoći veoma bitna. U Drvaru, Glamoču i Grahovu je veliki broj povratnika. To su porodice starije životne dobi, a i dosta ih je sa malom djecom, pa će im ova pomoć dobro doći, s obzirom da je ovim kategorijama kretanje ograničeno. Pomoć predstavlja solidarnost koja nam je potrebna više nego ikad. Želim da istaknem odličnu suradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Jedino su Ministarstvo u Vladi FBiH s kojima imamo suradnju. Nadamo se i budućoj podršci – rekla je načelnica Runić.

Nakon proglašenja pandemije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je započelo distribuciju pomoći ranjivim kategorijama povratnika.


-Nakon proglašenja stanja nesreće odlučili smo porodicama u stanju potrebe dostaviti osnovne životne namirnice. S današnjom isporukom pomoći obuhvaćeno je ukupno oko 2.000 povratničkih porodica u svim regijama u kojima je ostvaren značajan povratak. Podržali smo 300 porodica u Drvaru, Glamoču i Grahovu, nastojeći da pomoć dođe do najugroženijih i višečlanih porodica s djecom – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, priopćeno je iz ovog ministarstva.