Home > Livno > DOS-HLL: Odgovor na priopćenje OO HDZ-a BIH Livno

DOS-HLL: Odgovor na priopćenje OO HDZ-a BIH Livno

Koaliciju Demokratska obiteljska stranka – Hrvatsku listu Livno nije iznenadilo priopćenje OO HDZ BiH od 02.10.2018., u kojem ponovno blati sve i svakoga, skrivajući se iza fraze „drage Hrvatice i Hrvati“. Iz priopćenja se jasno vidi da se njihovo priopćenje odnosi na Hrvatsku listu za Livno, a posebno na predsjednika stranke Jakova Perkovića.

 

U svom  političkom pamfletu „hrvatski stožernici“, optužuju pojedine osobe iz Livna, da konstantno, lažnim optužbama, bacaju ljagu na pojedine osobe, ali i stranke, optužujući ih da su tužitelji i sudci, te da kroz medije vrše pritisak na legitimne institucije kojima je posao da na osnovu činjenica utvrde istinu.

 

Hrvatska lista za Livno sa zabrinutošću je primila vijest OO HDZ BiH da se u Livnu primjenjuju sila i nasilje, zbog čega tražimo od HDZ BiH da kaže o kakvoj sili i nasilju se radi. HLL-u nije poznat niti jedan slučaj u predizbornoj kampanji da je netko verbalno i fizički napao nekog člana HDZ BiH, zbog čega pozivamo „legalne institucije vlasti“ da provedu istragu i utvrde koja politička opcija trga plakate koalicije DOS–HLL i fizički napada Jakova Perkovića.  HLL poziva „hrvatske stožernike osude sve oblike nasilja, jer ga ima, a dolazi iz njihovih redova!

 

Članovi i simpatizeri Hrvatske liste za Livno, sa zadovoljstvom su primili vijest „hrvatskih stožernika“ kako žele potaknuti legitimne institucije vlasti da na osnovu činjenica utvrde istinu. Hrvatska lista za Livno daje punu potporu OO HDZ BiH u razotkrivanju brojnih afera, te im nudimo dokaze o počinjenim kaznenim djelima u kojima su sudjelovali dužnosnici HDZ BiH, policije i pravosuđa.

 

Hrvatska lista za Livno ne dijeli mišljenje OO HDZ BiH da su ozbiljna stranka koja je uvijek bila uz svoj narod, jer da su ozbiljna stranka smijenila bi siromašnog ministra MUP-a HBŽ, za koga je Dragan Čović nedavno izjavio da je nemoralna osoba, ali da će ostati ministar do kraja mandata, jer ipak je on siromašni ministar, koji bez stipendija i elitnih studentskih domova ne može školovati svoju djecu.

 

Zbog slabog imovnog stanja siromašnog ministra, u pomoć su mu pritekle legalne institucije na koje se poziva OO HDZ BiH, tako što su zataškale njegove brojne afere, a uz pomoć Općinskog suda u Livnu i sutkinji Izeti Džendžo, sud mu je dosudio, da mu Jakov Perković, predsjednik HLL-a, mora platiti 2.000,00 KM, jer sam na sjednici Gradskog vijeća Livno pitao siromašnog ministra tko je provalio u Zborno područje Tomislavgrad. HLL ovu presudu ne želi povezivati s imenovanjem muža časne sutkinje Izete Džendžo u Upravni odbor „Šuma HB“, te da bi se ne daj Bože moglo raditi o eventualnom vraćanju usluge.

Hrvatska lista upoznaje legitimne institucije vlasti, da Općinski sud u Livnu, na nezakonit način prisiljava građane na plaćanje novčanih kazni izrečenih u prekršajnim postupcima. Predsjednik ovog suda je Niko Cvitanović, koji je arhivu bivšeg Osnovnog suda u Tomislavgradu, predao tadašnjem glavnom tužitelju Miloradu Barašinu, a odnosila se na dvadeset šest (26) komplet spisa o nestalim Srbima iz Tomislavgrada i Kupresa. Mirsad Softić je sudac koji na nezakonit način prisiljava građane na plaćanje novčanih kazni, jer ih uvodi u registar novčanih kazni prije stupanja na snagu izvršnosti rješenja, koje je on sam donio.

 

Hrvatska lista za Livno podsjeća legitimne institucije vlasti da je siromašni Darinko Mihaljević, kao ministar MUP-a HBŽ zlouporabom položaja ili ovlasti izdavao potvrde muslimanima o okolnostima stradavanja u ratu, zbog koji se hrvatski branitelji optužuju za udruženi zločinački pothvat u Livnu, zbog čega tražimo provođenje istrage protiv Darinka Mihaljevića, bez obzira na njegovo siromaštvo.

 

Marijan Grgić je ovjeravao službene isprave MUP-a, a službene isprave krivotvorio potpisom Branka Đapića, bivšeg Policijskog komesara, te ih slao SIPA-i i Tužiteljstvu BiH. Marijan Grgić je po tvrdnjama dužnosnika policije zajedno s Miloradom Barašinom sudjelovao u provali u Zborno područje Tomislavgrad, ali je tužiteljstvo na čelu s glavnim tužiteljem  Vasom Marinkovićem i tužiteljem Mladenom Stojanovićem odbilo saslušati Milorada Barašina na okolnosti provale u Zborno područje Tomislavgrad.

 

Policija i tužiteljstvo su zataškali verbalni i fizički sukob jednog dužnosnika policije i glavnog tužitelja Vase Marinkovića, kao što su zataškali i nedavnu aferu siromašnog ministra koji je izgubio mobitel, pa je tražio od Specijalne policije da mu pronađe mobitel. Umjesto da policija utvrdi prisutnost alkohola u trbuhu siromašnog ministra, policija je zataškala i ovaj slučaj siromaha iz HDZ BiH. U MUP-u HBŽ rade i druge osobe koje su sudjelovale u nezakonitim radnjama, pa smo uvjereni da će nakon priopćenja OO HDZ BiH sve ove nezakonitosti biti sankcionirane od strane „legitimnih institucija vlasti“.

 

Hrvatska lista za Livno, daje punu podršku OO HDZ BiH da legitimne institucije konačno provedu istragu protiv svih osoba iz policije i pravosuđa, a koje su sudjelovale u nezakonitim radnjama, a ujedno pozivamo sve građane u Hercegbosanskoj županiji da izaberu PROMJENE, jer bez promjena neće se sankcionirati osobe s kriminalnom prošlošću od kojih mnogi i danas rade u policiji.

 

Livno, 03. listopada 2018.

URED ZA INFORMIRANJE

Jakov Perković

Sponzorirani članak