Home > Livno > DOS – HLL: Koalicija Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno s pravom ukazuje na korupciju i kriminal, iza kojih stoji Vlada HBŽ i HDZ BiH

DOS – HLL: Koalicija Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno s pravom ukazuje na korupciju i kriminal, iza kojih stoji Vlada HBŽ i HDZ BiH

Koalicija Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno s pravom ukazuje na korupciju i kriminal, iza kojih stoji Vlada HBŽ i HDZ BiH. Nakon što su „hrvatski stožernici“ uništili i opljačkali bivša društvena poduzeća, uz pomoć korumpiranog pravosuđa i policije pokušavaju zataškati i druga kaznena djela u kojima su sudjelovali.

U više navrata ukazivali smo na korupciju i nezakonita postupanja nositelja sudske i izvršne vlasti u HBŽ-u, a prije svega na nezakonita upošljavanja, ovjeravanje službenih isprava MUP-a s lažnim sadržajem, krivotvorenje potpisa policijskog komesara, provalu u ZP Tomislavgrad i predaju arhive bivšeg Osnovnog suda Tomislavgrad bivšem glavnom tužitelju u HBŽ, lažna svjedočenja dužnosnika HDZ BiH protiv hrvatskih branitelja pred tužiteljstvom i sudom BiH za ratne zločine, davanje državljanstva BiH osobama kriminalnog miljea iz Srbije, napadi na novinare i građane od strane djelatnika MUP-a, lažne optužbe protiv Hrvata za progon srpskog naroda iz Livna po naredbi hrvatskih dužnosnika PU Livno, dodjela stipendija djeci siromašnih ministara i dužnosnika HDZ BiH, reketarenje gospodarstvenika od strane policije, zataškavanje obračuna bivšeg dužnosnika policije i glavnog tužitelja Tužiteljstva HBŽ.

Nedopustivo je, da HDZ BiH i Vlada nisu smijenile Darinka Mihaljevića s dužnosti ministra MUP-a nakon što je razotkriven u nezakonitom izdavanju potvrda o okolnostima stradavanja u ratu, tim prije jer je sudjelovao i u drugim aferama gdje je prijetio vijećnicima, lažno prijavljivao građane davanjem lažnog iskaza pred inspektorima SKP-a, Uprave policije Livno i nezakonito upošljavao rodbinu i političke uhljebe u policiju i druga javna poduzeća i ustanove, a ujedno pozivamo PU Livno da otkrije tko je zataškao nedavnu aferu „siromašnog ministra“ Darinka Mihaljevića, u kojoj je sudjelovao ispred UO „Bachus“, a koja se dogodila 22.07.2018., u četiri sata ujutro, jer su mu neki vragolani oteli mobitel, zbog čega je tražio da specijalna policija pronađe njegov mobitel i uhite nestašne vragolane. Koalicija poziva Policijskog komesara da objasni zašto ministar Darinko Mihaljević zlouporabom položaja ili ovlasti zloupotrebljava policijski sustav u progonu ljudi.

Marijan Grgić, kao odgovorna osoba Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Livno, je potvrde koje je izdavao Darinko Mihaljević dostavljao Tužiteljstvu BiH i SIPA-i, što dokazuje službena isprava MUP-a broj: 02-4/2-PP-320/09, od 24.07.2009. Zlouporabom položaja ili ovlasti, Marijan Grgić je u službenoj ispravi MUP-a krivotvorio potpis policijskog komesara. U policiji i tužiteljstvu znaju da je Marijan Grgić krivotvorio potpis policijskog komesara i ovjeravao službene isprave MUP-a s neistinitim sadržajem, koji su dostavljeni SIPA-i i Tužiteljstvu BiH, kao lažni dokaz protiv hrvatskih branitelja. Koalicija DOS–HLL poziva Vasu Marinkovića, glavnog tužitelja, Iliju Jakića, policijskog komesara i Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a HBŽ, da kažu narodu zbog čega godinama zataškavaju ova kaznena djela.

Ovakvim postupanjem dužnosnici policije i pravosuđa šalju pogrešnu poruku javnosti, kako se isplati činiti nezakonite radnje, jer znaju da neće biti kažnjeni. Koalicija jeste i želi biti za sve naše građane, pouzdan i nepobjediv zaštitnik i nepremostiva utvrda za svaku vrstu korupcije i kriminala nositelja izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, zbog čega ćemo i dalje upoznavati narod o nezakonitom postupanju nositelja izvršne i pravosudne vlasti.

Koalicija Demokratska obiteljska stranka – Hrvatska lista Livno poziva sve građane s pravom glasa da izađu na izbore i biraju zastupnike naše koalicije za Skupštinu HBŽ, a za sve više razine vlasti zastupnike Hrvatskog zajedništva i dr. Dianu Zeleniku za člana Predsjedništva BiH, jer smo spremni obračunati se s korupcijom i kriminalom u institucijama vlasti, bez čega nema izlaska iz političke, gospodarske i socijalne krize, niti demografskog oporavka, jer će se narod i dalje masovno iseljavati, što će imati nesagledive posljedice za hrvatski narod u BiH.

Livno, 25. rujna 2018.

Ured za informiranje koalicije DOS-HLL
Jakov Perković

Sponzorirani članak