Donosimo 5 odličnih serija koje vas neće razočarati

Nakon razočaranja filmovima u 2018. godini, donosimo pet serija nastalih uglavnom tijekom proteklih desetak godina, a koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

U posljednje vrijeme TV serije su počele toliko dominirati u svakodnevnom razgovoru da ih neki kritičari smatraju popularnijima od filmova.

Dok su prije serije služile kao odskočna daska glumcima pri ostvarivanju uspješne filmske karijere, danas sve više hollywoodskih zvijezda prelazi na serije. Naravno, kvalitetni glumci popraćeni su kvalitetnim redateljima i scenaristima koji seriju čine kvalitetnom.

Neke od najboljih smo izdvojili…

Sherlock (2010. – 2017.)

Slavni i iznimno inteligentni detektiv, obdaren čudesnim vještinama zapažanja, zaključivanja i bistrom logikom, sada je spreman riješiti opskurne zločine u Londonu 21. stoljeća. Zahvaljujući sjajnoj glumi, duhovitom scenariju i intrigantnim likovima, “Sherlock” je, zasluženo, postao svjetski uspjeh.

Serija je u svoje prve 3 godine prikazivanja osvojila preko 20 nagrada, uvjerite se zašto.

Narcos (2015. – 2017.)

Serija “Narcos” donosi istinitu priču o širenju utjecaja kartela i trgovaca drogom diljem svijeta i pokušajima policije te specijalnih službi da ih suzbiju.

U središtu priče tijekom prve i druge sezone je zloglasni kolumbijski kralj drogePablo Escobar (Wagner Moura) o čijem životu od 1970-ih do 1992. godine, kada je pobjegao iz zatvora, govori DEA agent Steve Murphy (Boyd Holbrook) koji je bio poslan da ga uhiti i, naposljetku, ubije.

Peaky Blinders (2013. -)

Radnja serije “Peaky Blinders” odvija se u siromašnom predgrađu Birmingham prepunom kriminala u razdoblju nakon završetka I. svjetskog rata i prati obitelj Shelby, čiji su članovi pripadnici bande Peaky Blinders, koji zarađuju novac klađenjem, reketiranjem i pljačkama.

Bandu vodi mladi i ambiciozni Tommy Shelby, hladnokrvni kriminalac koji je spreman učiniti sve kako bi proširio svoje carstvo.

Game of Thrones (2011. -)

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga “Pjesma leda i vatre” Georgea R. R. Martina, “Igra prijestolja” epska je drama smještena u svijet Westerosa, gdje ambiciozni muškarci i žene, na dobru i zlu glasu, žive u zemlji gdje ljeta i zime mogu trajati godinama.

Serija je osvojila preko 300 nagrada do sada.

Breaking Bad (2008. – 2013.)

Od iskusnih producenata Vincea Gilligana (Dosjei X) i Marka Johnsona (Donnie Brasco, Kišni čovjek) dolazi dramska serija “Breaking Bad” o jednom nimalo karizmatičnom i ne osobito zanimljivom profesoru kemije, Walteru.

Ovaj neobični kemičar otkriva novi smisao života nakon što sazna da je obolio od karcinoma. Shvaćajući da osim svoje obitelji nema ništa, kako bi im osigurao bolju budućnost jednom kada njega više ne bude, Walter kreće neočekivanim putem i okreće se kriminalu.