Home > Županija > Dodijeljena rješenja i ključevi stanova trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a u Livnu

Dodijeljena rješenja i ključevi stanova trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a u Livnu

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić danas je nakon sastanka uručio rješenja i ključeve trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a iz Livna.

Stanovi su dodijeljeni u novoj zgradi stradalnika Domovinskog rata u Livnu. Danas smo ovdje da dodijelimo, kazao je predsjednik Vlade, trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a rješenja i ključeve u toj zgradi i da ovim ne prestaje briga za branitelje. U zadnje dvije godine puno smo napravili u zajedničkom radu s udrugama branitelja HVO-a Hercegbosanske županije. „Ovo je mali znak pažnje našim braniteljima koji su u obrani dali najviše“, kazao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić čestitajući svima na dodjeli rješenja i ključeva od stanova.

U obraćanju napomenuo je i izradu na vrijeme zajednički dogovorenog Pravilnika o dodjeli stanova stradalnicima Domovinskog rata kojega je Vlada usvojila. Za dodjelu stanova ratnim vojnim invalidima iz Livna pristiglo je 25 zahtjeva i nakon donesene Odluke o rješenjima nije prispjela nijedna žalba na dodjelu stanova.

Predstavnici udruga Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije zahvalili su Povjerenstvu na korektnom i realno urađenom poslu o dodjeli stanova uz naglasak da je uložilo veliki trud u ovom poslu. Današnjim uručivanjem rješenja i ključeva od stanova, rečeno je na sastanku, Hercegbosanska županija je jedina županija s hrvatskom većinom koja je riješila to pitanje svih stradalnika s prve crte bojišnice.

Treba podsjetiti da je prije dvije godine odmah nakon dovršetka zgrade stradalnika Domovinskog rata HVO-a u Livnu dodijeljeno 15 stanova obiteljima poginulih Hrvatskih branitelja iz Livna. Današnjem uručivanju rješenja i ključeva te sastanku nazočili su: ministar MUP-a Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević i predstavnici udruga Domovinskog rata HVOa Hercegbosanske županije, koji su jednoglasno zahvalili predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije, Ivanu Joziću na urađenom poslu na novoj zgradi i svemu drugom što je dosad uradio za braniteljsku populaciju. Današnjem činu nazočila je i Ljiljana Kovačević, ravnateljica Uprave za pitanja branitelja Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije.