Home > BiH > Djeca u BiH luda za sokom od 16 KM: “Bogata djeca preprodavaju gutljaj soka za 1 KM”

Djeca u BiH luda za sokom od 16 KM: “Bogata djeca preprodavaju gutljaj soka za 1 KM”

Skupocjeni sok “Prime” u Bosni i Hercegovini napravio je pometnju među mladima, pogotovo onom koja su ovisna o društvenim mrežama, youtubu i digitalnim platformama.

Pometnja je vjerovatno nastala zbog cijene. U Americi stoji 2 dolara, dok u Bosni i Hercegovini nevjerovatnih 16 KM i kupuje se na benzinskim crpkama piše Crna-Hronika.

Sok PRIME su osmislili dva sportaša Amerikanac i Englez koji su shvatila da im je umjesto da se biju, pametnije da zarade pare. Nažalost sok je skup to te mjere da mladi koji kupe Prime na školskom odmoru drugarima naplaćuju gutljaj tog napitka iz čepa.

“Sva djeca koja imaju novca da kupe taj sok i oni taj sok kupe i odnesu ga u školu, i onda drugoj djeci naplaćuju da uzme gutljaj tog soka ili čak i da pomirišu taj sok. Kada bi roditelj svakog radno dana svojim dvoje djece davao novac samo za ovaj sok, otišla bi cijela jedna minimalna plaća. Cijela plaća za samo pola litre soka na odmoru”

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

U opisu prodavaca u BiH se navodi da je Prime napitak namijenjen svim sportistima i fizički aktivnim ljudima budući da pruža odgovarajuću hidrataciju i da ne sadrži kofein i gluten.

Sokovi prime sadrže mješavinu filtrirane vode, kokosove vode, sukraloze i kalijum acesulfama (umjetnih zaslađivača), kao i prirodnih aroma. Prime također sadrži brojne vitamine i minerale, uključujući vitamine B6 i B12, magnezij, kalij i kalcij. Prime Energy sadrži i oko 200 mg kofeina, dok Prime Hidration ne sadrži kofein.

Roditelji da posebno obrate pažnju.

Večernji.ba