Home > Svijet > Divljaštvo u crkvi: Roštiljali na oltaru

Divljaštvo u crkvi: Roštiljali na oltaru

 

“Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet – na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku”, kazao je zgroženi čitatelj.

Sveti Lovre, prema predaji, preminuo je mučeničkom smrću u Rimu, sredinom trećeg stoljeća poslije Krista. Povijesne priče govore da su ga progonitelji ispekli na ražnju. Gotovo dva tisućljeća nakon stradavanja tog rimskog đakona porijeklom iz današnje Španjolske, neki novi mučitelji, možda i vjernici, bacili su ljagu na spomen na svetog Lovru. Naime, kako piše Portal grada Kaštela, u crkvici sv. Lovre na Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka iz kojeg je nastao Kaštel Lukšić kakav se danas poznaje, zasad nepoznat netko je – roštiljao na oltaru!

“Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet – na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku”, svjedoči čitatelj Portala grada Kaštela, zgrožen viđenim, te dodaje: “Tim više što ključeve crkvice u kojima se već stoljećima služe mise, imaju samo članovi udruge ‘Svetog Lovre od Ostroga’, koji bi se trebali baviti zaštitom ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta!”, zaključio je čitatelj Portala grada Kaštela, a više fotografija sramotnog čina pogledajte OVDJE.

Bljesak.info