Direkcija za europske integracije objavila je Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu

Direkcija za europske integracije, u suradnji s Društvom novinara BiH i uz financijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju (Sida), a u okviru aktivnosti na obilježavanju Dana Europe i Europskog tjedna u BiH u 2020. godini, objavila je Javni poziv za dostavljanje radova za izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu.

Javni poziv za dostavljanje radova je otvoren od 31.10.2019. godine do 31.03.2020.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:

1) Najbolja novinarska priča objavljena u tiskanom mediju

2) Najbolja novinarska priča objavljena na internet news portalu (ova kategorija uključuje i novinske agencije)

3) Najbolja novinarska audio/video priča objavljena u elektroničkom mediju (TV i/ili radio).

Za svaku od tri kategorije će biti dodijeljena po jedna nagrada, a nagrada je laptop računalo.

Nagrade će biti uručene na događaju upriličenom povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna u BiH u svibnju 2020. godine.

Na Javni poziv se mogu prijaviti novinarski radovi objavljeni u medijima u BiH u razdoblju od dana objave Javnog poziva (31.10.2019.) do njegovog zatvaranja (31.03.2020.).

Radove može prijaviti autor osobno ili imenovani predstavnik medija. Odluku o izboru najbolje novinarske priče donosi ocjenjivački sud koji se sastoji od šest članova (tri člana iz Društva novinara BiH i tri iz Direkcije za europske integracije).

Radovi se dostavljaju e-mailom na adresu [email protected], s naznakom “Za nagradu za najbolju novinarsku priču“.

Prijava treba sadržavati podatke o autoru (ime i prezime, medij u kojem je priča objavljena i kontakt podaci) i web link na objavljeni tekst, odnosno audio/video priču ili skeniranu kopiju teksta objavljenog u tiskanom mediju.

Ako audio/video priča nije objavljena na web platformi potrebno je dostaviti koristeći Wetransfer, OneDrive ili Google Drive, uz uredničku potvrdu o objavi audio/video priče u mediju.

Cijeli tekst Javnog poziva i ostale informacije dostupne su i na stranici DEI-a, link: http://dei.gov.ba/dei/media_servis/vijesti/default.aspx?id=22526&langTag=hr-HR ali i na stranici Vlade HBZ u rubrici EU integracije, Dokumenti.

Novinari i mediji s područja Hercegbosanske županije detaljnije informacije o temama, koje su predmet Javnog poziva, mogu dobiti i u Sektoru za razvoj pri Stručnim službama Vlade HBŽ, kontakt mail: [email protected]