Home > Magazin > Dio vlasnika apartmana sada spušta cijene i do 50 posto!

Dio vlasnika apartmana sada spušta cijene i do 50 posto!

Ostvaruju se predviđanja o posljedicama velikog poskupljenja.

Ostvaruju se upozorenja iskusnih turističkih stručnjaka, da će najdeblji kraj u ovoj sezoni izvući svi oni koji su u privatnom smještaju gramzivo podizali cijene.

Na terenu nam potvrđuju, krenula je “rasprodaja” nepopunjenog smještaja u last minute akcijama koje idu do 50 posto, iako je buking tijekom srpnja nešto ubrzao u odnosu na svibanj i lipanj.

Doduše, “nadrapale” su i luksuzne vile čiji su gosti odlučili svoj novac potrošiti tamo gdje u godinama restrikcija u putovanjima nisu mogli, Grčkoj, Španjolskoj, Turskoj, dalekim destinacijama.

Situacija nije alarmantna, ali mogla bi na kraju dana smanjiti prihode, i na kraju sezone svi moraju dobro promisliti kane li se i dalje ponašati kao da iduće ljeto ne postoji, kaže za Poslovni dnevnik Igor Popović, suvlasnik tvrtke Adriagate koja upravlja s 12.000 smještajnih jedinica na Jadranu.

Rasprodaju je pred koji tjedan najavljivao Selimir Ognjenović, vlasnik agencije ID Riva koja radi na njemačkom tržištu, a na bum cijena upozorio je u isto vrijeme i Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea.

večernji list