Home > Livno > Dinamo produljio ugovor s talentiranim Livnjakom

Dinamo produljio ugovor s talentiranim Livnjakom

Talentirani veznjak Dinama Petar Sučić ovoga je petka produljio ugovor s Dinamom.

Iz kluba su obznanili da upravo sekvenca sa zadnje utakmice iz Astane najbolje ilustrira njegov nogometni habitus.U ljeto 2022. godine, nakon ukidanja druge momčadi, vratio se na jednogodišnju posudbu u Zrinjski gdje je osvojio dvostruku krunu – naslov prvaka i Kup.

U Dinamo sam došao na proljeće 2022. i od početka mi je bilo odlično, jedva sam čekao doći i što prije krenuti s treninzima. Prvo sam bio s juniorima, a kasnije me trener Damir Krznar priključio u Dinamu II pa sam šest mjeseci paralelno igrao za obje momčadi.

Nakon toga sam bio na posudbi u Zrinjskom, osvojili smo smo i ligu i kup. Tih godinu i pol dana u Dinamu i Zrinjskom bili su mi sjajna pilagodba na seniorski nogomet i dobra priprema za ono što me čekalo, da što prije osjetim razinu duela, agresivnosti, brzinu igre.

Što više igram sve mi je lakše, istaknuo je Sučić dodavši:

Prezadovoljan sam… Kad dođete u Dinamo, zna se da neće biti lako, ali zato treniram cijeli život. Jedva sam čekao pripreme, potrudio sam se dati sve od sebe pa kako bude. I ispalo je super, Bogu hvala. Nadam se da će tako biti i u budućnosti.Primirio je loptu na sredini, povukao se nekoliko koraka kako bi što bolje “skenirao” teren, a kad je osjetio da se pred njim otvorilo “more prostora”, munjevito je povukao napad sa svoje polovice do kaznenog prostora, silovito potegnuo s 18 metara i tako “isprovocirao” vodeći Dinamov pogodak.

Upravo je izvedba u Kazahstanu ilustrativan primjer Sučićeva igračkog profila – vješt u razgradnji suparničkih akcija, čvrst u duelima uz primjetan dašak kreacije, igračku finesu, osjećaj za prostor, “drskost” u izlascima pred vratara… I sve to uz “brozovićevsku” trku i izdržljivost, nahvalili su ga iz Dinama.

Inače, Sučić je rođen 25. listopada 2003. u Livnu u Bosni i Hercegovini, a u Dinamovu je sustavu od proljeća 2022. godine kad je došao iz mostarskog Zrinjskog.

Jabuka.tv