Home > BiH > Dijelove za Teslu u BiH proizvodit će 1.100 radnika

Dijelove za Teslu u BiH proizvodit će 1.100 radnika

U njemačkoj tvornici Pass, koja posluje u Semberiji, u tijeku su pripreme za proizvodnju dijelova za svjetski poznati brend vozila Tesla, a koja bi trebala početi ove jeseni.

Potvrđeno je to Nezavisne novine iz ove tvornice, odakle naglašavaju kako im je stigao izuzetno vrijedan stroj koji će u tu svrhu koristitiNaime, Rado Maletić, direktor ove tvornice kazao je kako im je stigao stroj vrijedan nepunih 1,4 milijuna eura (oko 2,7 milijuna KM).

Nijemac je kupio taj stroj i dovezao ga u Bijeljinu. On pravi razne vrste proizvoda, uključujući cjevčice. Imamo četiri Kineza, vršimo montažu. Moraju moji ljudi, njihovi ljudi, to odraditi i za to treba vrijeme. Trebat će nam, grubo rečeno, 45 dana za to. Moramo što prije početi s proizvodnjom, rekao je Maletić i precizirao kako to znači da bi proizvodnja za Teslu trebala početi od jeseni.

Naglasio je kako sada imaju oko 1.100 ljudi, s tim što će im trebati i dodatna radna snagaTo što će raditi dijelove za “Teslu”, prema riječima Marković, pokazuje kako se radi o ozbiljnoj tvrtki, kao i da je gospodarski ambijent dobar.

Ali mi ne smijemo ostati na pričama, već trebamo učiniti, svatko sa svoje strane, sve što je potrebno da im pomognemo. Recimo, oni imaju dosta zaposlenih i tvrtka je locirana izvan grada, tako da se s magistralne ceste ide na sporednu cestu. Kada je smjena radnika, dolazi do velikih gužvi i pravi se čep. Oni su nam poslali inicijativu koju smo proslijedili lokalnoj samoupravi i ‘Putevima Republike Srpske’ da se to riješi. Treba se rješavati ovakve stvari da bi i ostale tvrtke koje posluju kod nas radile bolje i da bi radile za svjetski poznate kompanije, navela je Marković za Nezavisne novine.

Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikata metalne industrije i rudarstva Republike Srpske, rekao je kako još nije imao priliku posjetiti tvornicu “Pass” u Bijeljini.

Nisam imao priliku posjetiti tu tvornicu kako bih vidio kako to sve funkcionira, ali prema informacijama iz medija, ovo će donijeti nova radna mjesta, rekao je Smiljanić.

Jabuka