DETALJI TRAGEDIJE U JAJCU: Majka kroz plamen željela ići da spasi djevojčicu

Jako rano sam legao spavati tako da se nisam budio do kobnog trenutka kad sam osjetio dim. Ja i supruga odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli od plamena nismo mogli ući spasiti našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htjela je ući kroz plamen, ali jedva sam je spriječio jer i ona bi sigurno nastradala, ispričao je za Jajce Online Suad Ćosić.

U požaru koji je izbio u noći na subotu poginula je djevojčica Nikolina (11), a pretpostavlja se da ga je izazvala svijeća jer obitelj u trošnoj kući godinama živi bez struje.

Nikolina je bila Nedina kći iz prvog braka, a prije tjedan dana rodila je još jednu djevojčicu. Obitelj ima i curicu staru godinu i četiri mjeseca. 

-Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što je supruga rodila prije 7 dana. Ne smije nikakve lijekove piti jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer psihički je skroz pala – ispričao je Suad.

Obitelji su izmjestili u prinudni smještaj i uručili im pomoć te im dali osnovne namirnice. Iz trošne kuće u kojoj su živjeli otišli su sa samo par vrećica. 

-Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za djecu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lijekovi i ostale potrepštine – rekao je Suad.