Detalji nesreće u kojoj su izgubljena četiri mlada života u Vinkovcima

U noći na četvrtak u Starim Mikanovcima kod Vinkovaca dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginulo četvero mladih ljudi. Kako doznajemo, vozač je izletio iz zavoja, klizao po polju koji dijeli obiteljske kuće, preletio kanal i tada udario u kuću.

U četvrtak oko 1 sat u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su četiri osobe smrtno stradale.

19-godišnji vozač zbog prebrze vožnje izgubio je nadzor nad automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka. Sletio je s kolnika i udario u obiteljsku kuću.

Od siline udara 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji i 20-godišnji putnici na stražnjim sjedištima poginuli su na mjestu nesreće.

U DVD-u Stari Mikanovci dojavu su dobili oko 1:30.

“Zabili su se u temelje obiteljske kuće u kojoj živi bračni par sa sinom. Obitelj je zvala hitnu pomoć i policiju, a policija nas”, rekao nam je Josip Palošev, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci.

“Rezali smo lim, izvukli smo dvoje, ali za još dvoje smo morali u pomoć zvati kolege iz JVP-a Vinkovci. Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć”, kaže Palošev. Vatrogasci su na terenu bili do 6:45.

Palošev smatra da je za nesreću kriva brzina.

“Ono koliko sam ja vidio, bila je neprilagođena. I to dosta neprilagođena.  Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće ima osam metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao”, kaže vatrogasac i dodaje da ga je nesreća potresla.

“Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovako nešto nisam doživio”, zaključuje Palošev.

Krenuli na burek

Kako doznajemo, vozač je izletio iz zavoja, klizio po velikoj površini koja razdvaja obiteljske kuće u mjestu, preletio kanal i udario u obiteljsku kuću.

Četvero mladih bilo je, kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, sinoć u kafiću u Vrbici. Nakon zatvaranja krenuli su u susjedne Stare Mikanovce na burek, a usput su djevojku iz tog sela htjeli povesti kući. Sjeli su u Audi koji je vozio mladi 19-godišnji Mrzovićanin i odmah krenuli velikom brzinom.

Na mjesto nesreće izašao je i mrtvozornik i patolog Opće županijske bolnice Vukovar. Očevid prometne nesreće provela je državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima u suradnji s policijom. Slijedi obdukcija smrtno stradalih.

Načelnik: “Svima nam je šok”

Načelnik općine Stari Mikanovci kaže kako su svi u mjestu šokirani tragedijom.

“Svi smo još pod dojmovima. Svima nam je to šok. Prvo ćemo se sabrati, a onda vidjeti što dalje”, rekao je načelnik Mario Milinković.

Kako doznajemo, poginuli su iz Starih Mikanovaca, Vrbice i Mrzovića. Općina Stari Mikanovci vjerojatno će proglasiti dan žalosti.

Dnevnik.hr