Home > BiH > DANI MLADOG KROMPIRA

DANI MLADOG KROMPIRA

Manifestacija “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani”, kojoj je cilj predstaviti visokokvalitetni autohtoni proizvod, održana je u srijedu u Ljubuškom u organizaciji Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje” Ljubuški i Udruge poljodjelaca u ŽZH.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici dobrodošlicom za uzvanike, kratkim filmom o ljubuškom krumpiru te prigodnim govorima domaćina i uzvanika.

Ovoj ukupno 13. manifestaciji su, uz proizvođače krumpira, nazočili i predstavnici Grada Ljubuškog, Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Vlade Federacije BiH i drugi posjetitelji.

Okupljenima su se obratili domaćin, predsjednik Udruge poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj i ravnatelj PZ Plodovi zemlje Ljubuški Dubravko Vukojević, gradonačelnik Vedran Markotić, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Kemal Hrnjić.

Nakon programa u vijećnici manifestacija se preselila na Gradski trg gdje je uslijedilo svečano otvaranje manifestacije.

“Dani mladog krumpira” održavaju se 16. godinu zaredom, a pokrovitelji je ministar financija i dopresjednik Vlade FBiH Toni Kraljević.

Pro.tv