Home > BiH > Danas i sutra oblačno, a onda novi preokret – Evo kakvo će vrijeme biti u narednih 15 dana

Danas i sutra oblačno, a onda novi preokret – Evo kakvo će vrijeme biti u narednih 15 dana

Izgledno je se stabilno vrijeme i postepen porast temperatura zraka koje će biti iznad prosječnih za ovaj dio godineDanas i sutra u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme, vjetrovito u Hercegovini, a u centralnim i istočnim predjelima Bosne sa povremenim padavinama slabijeg intenziteta.

Od 5. do 19. septembra, pod uticajem prostranog polja visokog zračnog pritiska stacioniranog nad Evropom, izgledno je se stabilno vrijeme i postepen porast temperatura zraka koje će biti iznad prosječnih za ovaj dio godine. Magla u kotlinskim predjelima Bosne biće uobičajena pojava sve do kraja prognoznog perioda.Do 8. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 9 do 14 °C, u Hercegovini od 15 do 20 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 24 do 29, u Hercegovini od 28 do 33 °C.

U periodu od 09. do 15. septembra vrijednosti temperatura zraka u jutarnjim satima kretaće se od 12 do 17 °C u Bosni, na jugu zemlje od 16 do 21 °C, u najtoplijem dijelu dana maksimumi se očekuju do 33 °C u Bosni i 35 °C u Hercegovini, navodi se u srednjoročnoj prognozi meteorologa FHMZ Bakira Krajinovića.

Oslobođenje