Dalmacija bira najboljeg sportaša; glasujte za Filipa Mihaljevića

Link se nalazi na dnu članka.

Uf, kakva je godina iza nas. Kad je pandemija koronavirusa u proljeće uzela maha, a sport stavljen na čekanje, u sportskoj redakciji “Slobodne” pomislili smo kako neće biti ništa ni od našeg tradicionalnog izbora za najbolje u Dalmaciji.

Svima su sjećanja na taj prvi lockdown još svježa, zavladala je panika, a sport je bio “zaključan. Sportski objekti su bili nedostupni, a sportaši su se dovijali kako odraditi kakav-takav trening, čisto da ostanu u nekakvoj formi. Pa se treniralo na balkonima, trčalo po skalama, treneri su slali videomaterijale…

Čitavo društva, pa tako i sport, počeli su se navikavati na “novo normalno”, a natjecanja nije bilo. Trebala je to biti velika sportska godina, no prvo je otpalo Europsko prvenstvo u nogometu, a potom su stornirane i Olimpijske igre u Tokiju. Sve bismo to trebali gledati ove godine, no ta 2020. ostala je osiromašena.

Ipak, tijekom ljeta počelo se nazirati sunce, polako su se sportaši počeli vraćati treninzima, a zasvijetlilo je i zeleno svjetlo za natjecanje. Malo bez publike, pa s određenim postotkom publike na tribinama… Sport se počeo snalaziti, a sportaši ostvarivati rezultate. Pa tako i oni koji su članovi dalmatinskih klubova te kao takvi ulaze u naš izbor.

Tako u konačnici, u takvoj “pandemijskoj” godini, imamo i Matu Pavića kao osvajača Grand Slam turnira, imamo osvajače medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, na Prvenstvu Balkana…


Isto tako, i u domaćim okvirima dalmatinski su klubovi osvajali prvenstva i kupove, tako da se u krnjoj godini, teškoj, punoj prekida i pauza, ipak skupilo dovoljno kvalitetnih ostvarenja dalmatinskih klubova i sportaša da još jednom podvučemo crtu i proglasimo najbolje.

Kao i svih godina do sada, “Slobodna” to radi u suradnji sa svojim čitateljima koji imaju priliku svoje favorite izabrati na našem portalu.

Stoga, dobro prođite rezultate koje su naši sportaši ostvarili u prošloj godine te odvagnite što je po vama najbolje. I pomozite nam izabrati.

Glasujte na portalu ‘Slobodne’, a ‘pisma’ šaljite na e-mail sport@slobodnadalmacija.hr

Krećemo s izborom najboljih sportaša i sportašica, momčadi i ekipa u Dalmaciji u režiji Slobodne Dalmacije za 2020. godinu.

Danas vam donosimo nominirane u svim kategorijama, devet sportaša, četiri sportašice, šest momčadi i četiri ekipe koje su tijekom protekle teške godine ipak ostvarili rezultate koji ih svrstavaju u uži izbor za najbolje u regiji. Uz svakoga od njih istaknuli smo i njihove najveće rezultate u godini, a na vama je dragi čitatelji da glasujete za one koji mislite da su baš najbolji u kategoriji.

Glasovati možete na našem portalu, a dodatna objašnenja ili vaše impresije nekim od sportaša u protekloj godini možete slati na našu e-mail adresu: sport@slobodnadalmacija.hr. Najbolji tekstovi čitatelja koji stignu na našu e-mail adresu bit će nagrađeni.

Livnovine