Home > Sport > Dalić: Žao mi je što se Livaja oprostio

Dalić: Žao mi je što se Livaja oprostio

“Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje”, rekao je Dalić. –

Napadač splitskog Hajduka Marko Livaja donio je odluku o prestanku igranja za hrvatsku reprezentaciju, o čemu je obavijestio Hrvatski nogometni savez. Dan uoči okupljanja reprezentacije za utakmice europskih kvalifikacija protiv Turske i Walesa, Livaja je obavijestio predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića kako se oprašta od igranja za reprezentaciju, a potom je o tomu obavijestio i javnost objavom na društvenim mrežama.

Nakon dugog razmišljanja, donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije, o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima i radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti.” Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zahvalio je Livaji. “Marko je proteklih godina bio važan dio naše reprezentacije te me stoga ražalostila ova objava. No, razumijem razloge koje mi je Marko iznio u iskrenom razgovoru te stoga poštujem ovakvu odluku. Zahvalni smo Marku na doprinosu reprezentaciji u proteklom razdoblju, posebno u našem pohodu do bronce na Svjetskom prvenstvu, te mu želim svu sreću u nastavku klupske karijere”, napisao je.

“Žao mi je što je Marko donio ovakvu odluku, no razumijem njegovo razmišljanje. Poštujem takvu odluku, kao što sam poštovao i prethodne odluke kada bi se netko oprostio od reprezentacije. Marku zahvaljujem na svemu što je dao reprezentaciji, bio je važan dio naše brončane priče u Kataru te vjerujem da će mu to Svjetsko prvenstvo ostati među najdražim uspomenama u karijeri. Želim mu puno zdravlja i sreće privatno i profesionalno”, poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Bljesak.info