Home > Sport > Dalić pojasnio zašto je izostavio Livaju s popisa

Dalić pojasnio zašto je izostavio Livaju s popisa

‘Nakon rujanske akcije razgovarat ću s s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac”, naglasio je izbornik Dalić.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić je u utorak izjavio da je “ciljano poštedio” napadača Hajduka Marka Livaju kvalifikacijskih utakmica za Euro protiv Latvije i Armenije koje čekaju Vatrene u rujnu.

“Nakon lipanjskog incidenta na Rujevici i posljedičnog Markovog odlaska iz reprezentacije, smatrao sam da je i zbog reprezentacije i zbog Marka najmudrije poštedjeti ga u ovoj akciji.

Poznato je kako smo uvjetno kažnjeni od strane Uefe te bi svaki potencijalni incident mogao rezultirati kaznom da protiv Turske igramo bez gledatelja te smatram da je s obzirom na sve te okolnosti ovo razumna odluka”, pojasnio je izbornik Dalić zbog čega na popisu nema Livaje.

“Kako sam još u lipnju istaknuo, Marku su vrata reprezentacije ostala otvorena. Nakon rujanske akcije razgovarat ću s s Markom o njegovom statusu, jer on ima svoje mjesto u reprezentaciji i želimo da se u njoj osjeća ugodno, kao i svaki reprezentativac”, naglasio je izbornik Dalić. Hrvatska protiv Latvije igra 8. rujna a onda tri dana kasnije gostuje u Armeniji, prenosi Hina.

Bljesak