Home > Sport > Dalić o Euru: Igrati u Njemačkoj je kao da igramo kući, to će biti spektakl

Dalić o Euru: Igrati u Njemačkoj je kao da igramo kući, to će biti spektakl

Hrvatsku je na Europskom prvenstvu 2024. zapala “skupina smrti” sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Čeka nas težak posao, bila je prva reakcija Zlatka Dalića nakon ždrijeba Eura koji je kazao kako očekuje zahtjevne utakmice, ali i također veličanstvenu atmosferu.Vatreni će svoju prvu utakmicu na Euru odigrati protiv Španjolaca 15. lipnja u Berlinu.

Težak ždrijeb i suparnici. Aktualni prvak Europe, aktualni osvajač Lige nacija i mi kao treći na svijetu. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, to će biti spektakl. Sve tri utakmice će biti spektakl, rekao je Dalić i dodao svoje mišljenje o ostalim protivnicima:vrlo dobru momčad. Albance moramo još detaljnije proučiti, bili su jako dobri u kvalifikacijama. To je druga utakmica, a ona protiv Talijana mogla bi odlučivati. Nezgodno, teško i borbeno. Imat ćemo jako težak posao. Vrlo teško i neizvjesno, bit će velika borba za nokaut fazu. Nadam se da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi za šest mjeseci, to mi je najvažnije.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije kazao je da je cilj prolazak grupne faze te kako će imati prednost navijača.

Želimo proći grupnu fazu. Njemačka nam je gotovo kao domaćin, moramo sad riješiti kamp, ali gdje god da ćemo igrati, bit će velika podrška navijača. S te strane imat ćemo jako dobre uvjete, naglasio je Dalić.

Jabuka.tv