Dalić nema nedoumica za Katar

uigrani, prava momčad. Žele nam se osvetiti za poraz u Kopenhagenu, i oni žele prvo mjesto. Očekujem čvrstu i borbenu utakmicu od koje mi puno očekujemo, igrači su nam u dobroj formi, nadam se da će doći u dobrom stanju.” Dalić je istaknuo kako su Juranović i Stanišić glavni kandidati za poziciju desnog beka.

“Juranović je neupitan, Satnišić ne igra previše u Bayernu, ali ono što je on odigrao protiv Danske i Francuske je za sada kupio mjesto u reprezentaciji. Šime Vrsaljko se oprostio, mučio se ozljedama i on je shvatio da to nije Šime od prije četiri godine, Postupio je korektno, svaka mu čast na tome, a ona njegova slika na hrvatskoj zastavi, bit će nam zauvijek urezana.”

Osvrnuo se i na igru Petkovića, Oršića i Vlašića.

“Bruno je u boljoj formi nego prije, stoga je dobio poziv. To je igrač koji može puno napraviti, kada je u pravoj formi. Želim ga konkretnijeg, okomitijeg i opasnijeg u kaznenom prostoru. Svojom formom izborio je mjesto na popisu. Oršić igra poziciju koja mu odgovara, Njemu treba prostor, tada je ubitačan. U reprezentaciji nema takve situacije, rjeđe nego u Dinamu. No on je svojom kvalitetom zaslužio mjesto. Vlašić je pogodio s klubom, dobio je trenera koji mu daje samopouzdanje, no on može još bolje,” istaknuo je.

Komentirao je i odluku FIFA-e da reprezentacije na SP-u mogu imati 26, a ne 23 igrača. “Mi smo imali jedan sastanak koliko igrača trebaju imati reprezentaciji. Većina izbornika se složila za 26 kao i na EP-u. No, na EP-u si morao trojicu poslati na tribinu, što je bilo za mene mučno. Sada svi mogu biti na klupi, što je jako bitno za atmosferu u ekipi. To je dobro, imat ćemo širi kadar. Mislim da u reprezentaciji nema mjesta nezadovoljnim, moraš prihvatiti svaku odluku. Ne trebaju mi nezadovoljni igrači, tko će biti nezadovoljan neće ići na put,” bio je jasan.

Komentirao je i Čolakove sjajne igre u Rangersu, ali i poziciju “senatora” Vide i Lovrena u reprezentaciji. “Čolak Igra sjajno, zbog toga je i na širem popisu. Mi smo zvali četiri igrača za tu poziciju, on je peti na tom popis. Koga maknuti ? Igra dobro, ali ne mogu zvati osam napadača. Imamo sjajnu konkurenciji na poziciji stopera. Lovrena i Vidu ne želim otpisati, ali su svjesni da dolaze mlađi i da biologija radi svoje. kako su oni izbacili Ćorluku, tako će netko i njih, ali i mene.

bljesak.info