Home > Sport > Dalić i Hrvatska na mukama! Otkazan pripremni turnir vatrenih, ovome se nisu nadali

Dalić i Hrvatska na mukama! Otkazan pripremni turnir vatrenih, ovome se nisu nadali

Hrvatska je od 22. do 26. ožujka trebala nastupiti na W Cupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali turnir će se preseliti u egipatski Kairo.

Organizatori turnira gotovo su u “pet do dvanaest” povukli ovaj neočekivan potez. Podsjetimo, Hrvatska je prvu utakmicu trebala igrati 22. ožujka s Tunisom. Pobjednik bi 26. ožujka igrao u finalu, dok bi poraženi igrao za treće mjesto s pobjednikom/poraženim drugog polufinala između Egipta i Novog Zelanda. Sve će i ostati tako, a nova je samo lokacija. Dakle, nije Abu Dhabi nego je Kairo.Sve je u službenom priopćenju kasnije potvrdio i Hrvatski nogometni savez:

“Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vecernji list