ČUDESNI CROUSER POSTAVIO REKORD MITINGA! FILIP MIHALJEVIĆ PREBACIO 21 METAR I UZEO PETO MJESTO

 

  

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser pobjednik je 7. Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle koji je održan na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice. U fantastičnoj atmosferi napravljena je sjajna uvertira u 71. Boris Hanžeković memorijal.

Amerikanac je slavio s rezultatom 22.84 metara što je novi rekord mitinga, a svih šest njegovih hitaca išla su preko 22 metara.

image

Ryan Crouser

RONALD GORSIC/CROPIX

 

Prošle godine je Crouser u Zagrebu bacio 22.74, što je bio najbolji hitac na tlu Europe u posljednjih 30 godina. U međuvremenu je taj “rekord” otišao u Lausanneu (22.81), no od danas je ponovo u Zagrebu. Dodajmo, kako je Crouser u lipnju ove godine u Eugeneu u američkoj saveznoj državi Oregon postavio novi svjetski rekord 23.37.

image

Ryan Crouser

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

Bila je to njegova četvrta pobjeda u Zagrebu, a zanimljivo u dosadašnjih sedam natjecanja na Memorijalu samo su dvojica bacača slavila – Crouser i bivši svjetski prvak Novozelanđanin Tomas Walsh. Novozelanđanin ima još jednu pobjedu na zagrebačkom mitingu prije nego što je nazvan po legendarnom “Ivanči”, pa sada obojica imaju ukupno po četiri pobjede u Zagrebu.

image

Tomas Walsh

RONALD GORSIC/CROPIX

 

image

Filip Mihaljević

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

Upravo je Walsh večeras bio drugi sa 22.39 metara, dok je treći bio Amerikanac Joe Kovacs sa 21.70. Srbin Armin Sinančević bio je četvrti sa 21.45, dok je hrvatski rekorder Filip Mihaljević osvojio peto mjesto s rezultatom 21.26.

Jutarnji list