Home > BiH > Čitlučka tvrtka otvara tvornicu za proizvodnju tortilja i čipsa

Čitlučka tvrtka otvara tvornicu za proizvodnju tortilja i čipsa

BiH će uskoro dobiti tvornicu za proizvodnju tortilja i tortilja čipsa vrijednu više od 30 milijuna KM.

Građevinski objekti su završeni i u toku je dobivanje potrebnih dozvola za upotrebu, potvrdio je ovo Damir Juka, direktor Union Foods-a za portal Akta.ba.Oprema za proizvodnju tortilja je uvezena i instalirana kao i dio opreme za proizvodnju tortilja čipsa. Do sada je u ovaj projekt investirano oko 30 milijuna KM. U tijeku je testiranje opreme i probna proizvodnja tortilja, rekao je Juka.

Objekt je površine 8.900 metara kvadratnih i namjera je da ovo bude najveća tvornica tortilja i tortilja čipsa u regiji.

Juka je najavio da proizvodnja tortilja počinje početkom naredne godine, a proizvodnja tortilja čipsa počinje par mjeseci kasnije.Glavna izvozna tržišta bit će zemlje regije, rekao je za portal Akta.ba.

Podsjećamo, gradnja ove tvornice u Orašju počela je prošle godine, a kompanija Baupartner je izvela građevinsko-zanatske radove.

Do sada je već zaposleno više od 20 radnika, a kako je ranije najavljeno planirano je da bude zaposleno 48 radnika u jednoj smjeni. Nakon dvije godine, očekuje se da ovaj broj poraste na 81.

Jabuka.tv