ČILIĆ OBJASNIO RAZLOGE SLABIH IGARA: Ovako je ocijenio dosadašnji dio sezone

Marin Čilić ne gubi nadu da će ubrzo pronaći izgubljenu formu

U tjednu između Rima i Roland Garrosa Marin Čilić svratio je u Zagreb kako bi predstavio spektakl koji je organiziran na njegovu inicijativu, a koji će 12. lipnja na Šalati okupiti sve najbolje hrvatske sportaše.

“Odaziv se čini nestvaran jer ispočetka nije bilo lako ni odabrati datum, kako zbog moje sezone, tako i svih ostalih”, rekao je uvodno naš najbolji tenisač za RTL pa potom dao kratki presjek ove sezone.

Slijed okolnosti

“Ocijenio bih je izazovnom dosad. Imao sam malo teži početak zbog ozljede koljena, nakon toga mečevi nisu sjedali na svoje mjesto kao što sam navikao prije. Ali ne gubim svoj duh, nastavljam raditi dalje, svjestan sam da će uz dobar trening i dobar rad doći rezultat kad-tad. Koncentriran sam na dalje, radim koliko mogu i sa svojom ekipom tražim mogućnosti da napredujem. Očekuje me Roland Garros, spremam se koliko mogu i tražit ću svoju formu.”

Kako je psihički se nositi s rezultatima koji nisu u skladu s očekivanjima?

“To je slijed okolnosti koje se događaju i svim ostalim sportašima. Nije jednostavno držati motivaciju na visokoj razini. Nekad se stvari ne poklope na pravi način, dođu porazi koje ne očekuješ, nisi u pravoj formi… Puno je tu stvari koje utječu na rezultat.”

Tako će na njega utjecati i sastav s kojim će Hrvatska pokušati obraniti naslov u novom formatu Davis Cupa. Neki od najboljih igrača najavili su da neće igrati u Madridu krajem studenog.

“Čuo sam od njih dosta da bi mogli preskočiti. Iz naše perspektive još nismo sigurni kako će se razvijati sezona, daleko je 11. mjesec premda smo svjesni da smo osvojili lani, što je vrhunac karijere za mnoge od nas”, završio je Čilić.

net.hr