Home > Magazin > Cijene smještaja u apartmanima i hotelima na hrvatskoj obali

Cijene smještaja u apartmanima i hotelima na hrvatskoj obali

Pred novu ljetnu sezonu, portal je bacio oko na cijene u apartmanima i hotelima u Hrvatskoj na moru.

 

Za početak smo pretraživali ponudu jednog noćenja za dvije osobe (29. – 30. lipnja) na popularnoj aplikaciji Booking. Izdvojili smo za vas cijene smještaja kod kojih veliku ulogu igraju: parking, doručak, udaljenost od plaže, broj soba…

 

Apartman

 

Što se tiče apartmana u Makarskoj i oko Makarske (Tučepi, Brela, Baška), najjeftiniji smještaj za dvije osobe (jedna noć) mogao se naći za 60-80 eura, ali daleko od plaže.

 

Ako ste već zainteresirani za lokacije uz plažu, cijene se kreću od 120 do 160 eura, ovisno o kvaliteti smještaja te opcijama parkinga i doručka.

 

Kada smo pretraživali ponudu za četveročlanu obitelj (roditelji + dvoje maloljetne djece), smještaj za jednu noć je većinom iznosio od 130 do 200 €.

 

Hotel

 

Ako ste već spremni izdvojiti nešto više novca i uživati u lijepo uređenom hotelu, to će vas izaći oko 250-300 eura s uključenim doručkom i (vrlo često) s besplatnim parkingom.

 

Što se tiče najnižih cijena za smještaj u hotelu, mogu se pronaći smještaji i oko 150 eura. Iako su lokacije takvih hotela atraktivne, većinom je razlog nižih cijena to što nemaju bazene i Spa pogodnosti.Kada smo pretraživali ponudu za četveročlanu obitelj (roditelji + dvoje maloljetne djece), smještaj u hotelima je za jednu noć iznosio kod većine hotela od 400-500 €.

 

Kuće za odmor

 

Kod pretraživanja kuća za odmor, cijene se većinom kreću od 180-300 eura, a veliku ulogu u cijeni igra bazen koji osjetno diže cijenu kao i blizina, odsnosno udaljenost od plaže.

 

Zbog toga što kuće za odmor većinom ne uključuju doručak, smještaj će teško biti skuplji od nekog ljepšeg hotela.

 

Navedene cijene se odnose na dane krajem lipnja, a što se više ide prema sredini srpnja, tako se cijene dižu za 10-20%.

Ljubuski.net