Home > Livno > Četvrtak, 14. ožujka u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica – Livno, Tin Samaržija, mladi umjetnik iz Zagreba, predstavlja nam se izložbom Ekvilibrij

Četvrtak, 14. ožujka u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica – Livno, Tin Samaržija, mladi umjetnik iz Zagreba, predstavlja nam se izložbom Ekvilibrij

 

U četvrtak, 14. ožujka u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica – Livno, Tin Samaržija, mladi umjetnik iz Zagreba, predstavlja nam se izložbom Ekvilibrij. Umjetnik u suvremenu i užurbanu svakodnevicu u kojoj živi, u kojoj svima nedostaje ravnoteža, na svojstven način, minimalističkim i čistim oblicima želi prenijeti ekvilibrij uma i lakoću postojanja.

Samaržija iznimnom rukopisnom vještinom i kroz vizuru konstruktivista teži perfekcionizmu u kojem svaki oblik, tekstura plohe i tonski valer ima svoj smisao i vrijednost u postizanju ravnoteže. Crno-bijelim valerima želi naglasiti procese i dinamiku odnosa oblika i kontekst u kojem se oni međusobno nadopunjuju. Istražuje mehaniku umjetnosti i balans vidi u kinetičkoj povezanosti najsitnijih čestica, u savršenoj mehaničkoj modulaciji.

U sklopu izložbe, muzej u suradnji s kazališnom scenom Cleuna, dramskom sekcijom HKUD-a Dinarapriređuje i večer poezije Luke Paljetka, Sarabanda za Anamariju, s početkom u 18 sati.

 Dobrodošli!