Četvrta Komponenta Twinning projekta predstavljena u Skupštini HBŽ

Četvrta Komponenta Twinning projekta predstavljena je jučer u Skupštini Hercegbosanske županije.

Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić i zamjenica predsjedatelja Dragana Damjanović održali su danas sastanak s voditeljicom Komponente 4 Twinning projekta Klarom Szalay i savjetnikom predsjedatelja Doma naroda PFBiH i koordinatorom projekta ispred Doma naroda PFBiH Goranom Božićem.

Tema sastanak je predstavljanje četvrte komponente Twininnig projekta koja se nastavlja na Twininng i Twinning Light projekt.

Osnaživanje i jačanje kapaciteta županijskih Skupština te unaprijeđenije njihove uloge i angažmana u procesu europskih integracija su osnova ovoga projekta.

Na početku sastanaka Anita Radoš, stručni savjetnik za propise,  upoznala je goste s dosadašnjim učešćem Skupštine Hercegbosanske županije u procesu europskih integracija.

Voditeljica Komponente 4 gđa. Szalay je predstavila projekt i njegove ciljeva. Početak projekta će se odnositi na organizirane općenite obuke za predstavnike Skupštine, Stručne službe Skupštine kao i ostale zainteresirane, dok će za Specifične obuke biti izabrana jedna osoba.  Druga komponenta ovoga projekta bit će razrada i uvođenje Zajedničkog akcijskog plana za županijske Skupštine koji će biti usklađen s Akcijskim planom PFBiH u cilju unaprjeđenja njihove uloge i neophodnog sudjelovanja u procesu europskih integracija.

Predsjedatelj Skupštine na kraju sastanka je zaključio kako će se zalagati i skupštinskoj većini predložiti osnivanje Povjerenstva za EU integracije čiji članovi bi trebali biti zastupnici kao i djelatnici Stručne službe s obzirom na dugotrajnost procesa i obveze županijskih Skupština.