Home > Svijet > Četveročlanoj obitelji za ljetovanje u Hrvatskoj potrebno oko 5000 KM

Četveročlanoj obitelji za ljetovanje u Hrvatskoj potrebno oko 5000 KM

Ove se godine, prateći cijene koje neprestano rastu, odmor vjerojatno čini luksuznijim nego ikada. Tek rijetki će moći na more. No, uz istraživanje i planiranje ipak je moguće uštedjeti koju marku. Ako ovog ljeta želimo manje trošiti, moramo biti fleksibilni, otvorenog uma i dobro provjeravati svoju potrošnju.

Prije nego išta rezerviramo, pogledajmo tri ključne točke jeftinog putovanja – prijevoz, smještaj i dnevne troškove. Ove tri opcije moraju biti pristupačne kako biste otišli na jeftin odmor. Na umu treba imati i da su cijene vikendom i u špici sezone uvijek više od cijena radnim danom te u predsezoni i posezoni.Budući da je Tunis iz godine u godinu sve popularniji, provjerili smo kako se cijene tamo kreću. Cijene hotela kreću se od nešto više od 900 KM pa do više od 2400 KM. Sedam noćenja u hotelu s četiri zvjezdice početkom srpnja s all inclusive uslugom jednu osobu će stajati 995 KM, a ako računamo da na odmor ide četveročlana obitelj, dolazimo do iznosa od 3980 KM, koliko im je potrebno za ovu destinaciju. Hotel u Kemeru s četiri zvjezdice s all inclusive uslugom u Turskoj, na rivijeri uz Antalyju po osobi stoji 1199 KM, što znači da je četveročlanoj obitelji za odmor potrebno 4796 KM.

Oko 3200 KM potrebno je za ljetovanje u albanskom ljetovalištu Drač. Kada je riječ o dalekim destinacijama, u obzir treba uzeti dodatne popuste, odnosno besplatan smještaj za djecu do određenih godina ili plaćanje pola cijene te oslobađanje plaćanja pristojbi.

Vecernji list