Home > Magazin > Četiri savjeta dizajnera interijera uz koje će dnevni boravak živnuti

Četiri savjeta dizajnera interijera uz koje će dnevni boravak živnuti

Evo što stručnjaci sugeriraju ne bi li se u dnevnom boravku postigao poseban “touch”

Iako je dnevni boravak najležerniji dio doma, mjesto okupljanja, druženja, izležavanja, igre, a samim time i nereda, on i dalje može biti vizualno elegantno mjesto. Evo što stručnjaci sugeriraju ne bi li se u dnevnom boravku postigao poseban “touch”.

1. Ne mora imati centralni dio

Dnevni boravak sam po sebi centar je doma. Stoga, ne morate nužno u njemu raditi centar. Ako imate prostora, pogurnite sjedeću garnituru i stolić na jednu stranu, a s druge smjestite igraći prostor za djecu koji će služiti isključivo njima. Osim toga, u jedan dio možete smjestiti poseban stol i stolce za, primjerice, igranje društvenih igara.

2. Priredite prijateljsko okruženje

Za to vam treba elegantan prostor s mnogo boja i lijepih uzoraka na tkaninama. Živahni tonovi odgovarat će i odraslima i djeci, a mješavina uzoraka, ako je dobro izvedena, dat će “šik” energiju. Budite sigurni samo da su tkanine dobre kvalitete i da će izdržati svakodnevno korištenje.

3. Začinite zid

Odvažite se i ukrasite ga s različitim vrstama umjetnina, bilo da su to slike, posteri, crteži, obiteljske fotografije, skulpture koje ćete postaviti na police. Sve to dat će “dušu” prostoru.

4. Nabavite spremište

Dnevni boravak često je prepun stvari koje se povremeno koriste, a tamo i ostaju jer nemaju svoje pravo mjesto. Kreirajte spremište za male predmete poput papira, baterija, olovki, dječjih igračaka, slikovnica… Za to možete namijeniti jednu ladicu u komodi, ali i kupiti dekorativnu kutiju ili košaru.

večernji list