Centar za Građansku suradnju Livno organizira potpisivanje peticije s ciljem suzbijanja korupcije pri zapošljavanju u javnome sektoru

Centar za građansku suradnju iz Livna će u idućih dana održati ulične akcije u Drvaru, Bosanskom Grahovu, Kupresu, Tomislavgradu, Glamoču i Livnu, u okviru projekta Podrška uključivanju građana Hercegbosanske županije u borbi protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru.

Teme uličnih akcija su informiranje stanovništva Hercegbosanske županije o odredbama pravnog okvira iz oblasti zapošljavanja u javnom sektoru, kao i o nedostatcima i preporukama izrađenim na temelju analize koju je proveo Centar za građansku suradnju.

Također, građani/ke će biti pozvani na potpisivanje peticije kojom se želi ukazati na svijest i potrebu za poboljšanjem postojećega pravnog okvira. Nakon završetka uličnih akcija, peticija će biti upućena županijskoj vladi kao i institucijama.

Raspored održavanja uličnih akcija:

  1. Drvar – 20.4. u 11 h na adresi Titova bb (kod pošte)
  2. Kupres – 25.4. u 11 h na adresi Trg hrvatskih vitezova (kod mosta)
  3. Tomislavgrad – 26.4. u 11 h na adresi Mijata Tomića bb (kod Hotela Tomislav)
  4. Glamoč – 27.4. u 11 h na adresi Junuza Duruta bb (kod parka)
  5. Livno – 28.4. u 11 h na adresi Trg kralja Tomislava bb
  6. Bosansko Grahovo- 21.4. u 11 h na adresi Junuza Durata bb (kod parka)

Online peticiju možete potpisati OVDJE.

Pozivamo sve građane i građanke da se pridruže uličnim akcijama u njihovim općinama/gradovima i na taj način podrže nastojanja izmjene pravnog okvira i veće transparentnosti te smanjenju korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru HBŽ-a.

Aktivnost se provodi u okviru projekta “Podrška uključivanju građana HBŽ-a u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“, navodi Centar za građansku suradnju Livno.