Home > BiH > Britanski medij oduševljen Neumom: ‘Povoljne cijene u neobičnom kutku BiH’

Britanski medij oduševljen Neumom: ‘Povoljne cijene u neobičnom kutku BiH’

Vrijedi dodatnog truda za komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj cijeni u ovom neobičnom kutku BiH, poručili suBritanski The Sun nedavno je pisao o Neumu, uporedivši ga s drugim destinacijama na jadranskoj obali.

Naime, u tekstu o Neumu, The Sun je u fokusu imao niske cijene koje ovaj bh. grad nudi u odnosu na ostale gradove na jadranskoj obali. Tako je odmah u naslovu objašnjeno kako je Neum malo mjesto koje je značajno jeftinije u odnosu na hrvatske gradove.

“Dok horde turista hrle u Hrvatsku zbog krajolika, mogli biste uživati u njemu za manje novca ako umjesto toga odete u bh. grad Neum”, napisali su.

Oni su objasnili da se Neum nalazi između Dubrovnika i Splita te kako BiH ima obalu dugu samo 21 kilometar. Ističu i da su temperature pogodne te da u rujnu najviša dnevna temperatura iznosi 25 stupnjeva, prenosi Klix.ba.

No, ono što im se najviše sviđa jeste razlika u cijenama. Tako ističu da dvokrevetna soba u hotelima u Neumu u prosjeku iznosi 62 funte što je oko 140 KM, dok za Hrvatsku navode da cijene u prosjeku idu i do 140 funti što je oko 317 KM.

Ističu i kako cijena hrane i pića znatno jeftinija, a da se mogu pronaći jela iz bh., mediteranske i drugih kuhinja. Spomenuli su i ćevape kojeg su opisali kao popularni bh. ručak “za ponijeti”, a da za njega nećete potrošiti ni pet funti (oko 11 KM).

Nešto po čemu je Neum ipak nepristupačan u odnosu na Hrvatsku i Crnu Goru jesu pojedine plaže te da grad nije dovoljno razvijen, ali isto tako navode kako je ponuda koju nudi svake godine sve bolja.

 

“U ponudi su razni vodeni sportovi i izleti brodom, opet jeftiniji nego u Hrvatskoj. Za brzi odmor na dalmatinskoj obali, nećete pronaći bolju cijenu. Neum sam po sebi ne nudi puno atrakcija, ali je odlična baza za istraživanje južne Hrvatske te Bosne i Hercegovine”, naveli su.

Pored toga, imali su pozitivne komentare za Mostar, a za kojeg ističu kako je u blizini Neuma. Također, naveli su da nudi jeftine opcije za prenoćište, gdje možete pronaći smještaj ispod 30 KM po noći, a ako želite hotel, morat ćete izdvojiti oko 100 KM za noć.

Na kraju su naveli da je turistima iz Velike Britanije malo teže doći do Neuma, ali kako je jedan od najboljih načina je da lete do Dubrovnika i onda putuju sat vremena do Neuma.

“Vrijedi dodatnog truda za komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj cijeni u ovom neobičnom kutku BiH”, poručili su za kraj

Vecernji list