Home > Županija > Braća Stanić u propaloj tvornici u Livnu ponovno pokreću proizvodnju i traže radnike

Braća Stanić u propaloj tvornici u Livnu ponovno pokreću proizvodnju i traže radnike

Braća Stanić iz Livna kupili su tvornicu koja je u ovom gradu nekad proizvodila modnu odjeću i zapošljavala 150 radnika. U pogonima koji od 2009. godine stoje zatvoreni pokrenut će proizvodnju namještaja.

Za prodaju se ne boje, prioritet im je da nađu kvalitetne radnike.

Da bi privukli radnike, spremni su ponuditi dobre plaće, a ako je potrebno, radnicima će platiti i smještaj.

Salon namještaja Bellini iz Livna do sada se bavio samo maloprodajom. Nakon što su tijekom protekle godine u improviziranoj radionici uspješno pokušali proizvesti nekoliko komada namještaja, odlučili su pokrenuti i vlastitu proizvodnju.

”Kupili smo Tvornicu modne odjeće Livno. To je stara tvornica koja je nekada imala 150 radnika na prostoru od 4.500 kvadratnih metara”, potvrdio je za BiznisInfo Miroslav Stanić.

U tvornicu koja je nakon procesa privatizacije prestala s radom ponovno će ući radnici. Bellini će ovdje proizvoditi sjedeće garniture. Očekuju da najveći dio proizvedene robe bude prodan u Hrvatskoj.

”Zbog blizine granice s Republikom Hrvatskom, mi smo do sada polovicu robe prodavali u Dalmatinskoj županiji. Druga polovica odnosi se na Hercegovinu. Planiramo da tako bude i s namještajem koji ćemo proizvoditi”, kaže Stanić i dodaje kako se ne boji hoće li moći prodati ono što naprave, najvažnije je da su u mogućnosti namještaj proizvesti.

Zbog toga im je najvažnije osigurati dovoljno radnika. Trenutno ih imaju 11, a ulaskom u proces proizvodnje ovaj broj će se značajno povećati.

Svjesni situacije na tržištu, odlučili su radnicima ponuditi uvjete koji će ih privući, a spremni su onima kojima je to potrebno osigurati i smještaj.

”Raspisali smo oglas za više radnika za poziciju Radnik/Tapetar u proizvodnji namještaja. Za radnike s iskustvom nudimo primanja u iznosu od 1.000 KM i zasnivanje stalnoga radnog odnosa, a po potrebi i smještaj”, kaže Stanić.