Home > BiH > Bosanci napravili haos na granici s Hrvatskom: Jedan probio rampu, drugi skoro udario policajku

Bosanci napravili haos na granici s Hrvatskom: Jedan probio rampu, drugi skoro udario policajku

“26 godišnji bosansko-hercegovački državljanin je, upravljajući teretnim vozilom bez registarskih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, izbjegavajući graničnu kontrolu probio rampu na graničnom prijelazu te se udaljio prema unutrašnjosti

Policijski službenici zaustavili su ga na području SlunjaUbrzo nakon toga je 19-godišnji bosansko-hercegovački državljanin upravljajući kombi vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, krećući se iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, bez zaustavljanja, izbjegavajući graničnu kontrolu, na istom graničnom prijelazu ušao u Republiku Hrvatsku. Tom prilikom je na graničnom prijelazu bila i policijska službenica koja je skokom u stranu izbjegla nalet vozila. Nakon toga su policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili vozilo i tom prilikom se vozač dao u bijeg, ali je ubrzo uhvaćen“, navode iz PU karlovačka. 

Dodaju još da je neimenovani 26-godišnjak dobio krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari, dok je 19-godišnji Bosanac dobio prijavu zbog počinjenog krivičnog djela Prisila prema službenoj osobi.

Radio Sarajevo