Home > BiH > Bosanac Edo o hrvatskom moru: Lijepa naša Turska, u Hrvatskoj te prvo je*u na granici, al’ dobro, za 2.000 eura dobiješ samo smještaj, u Turskoj dobijete i hranu i kupanje

Bosanac Edo o hrvatskom moru: Lijepa naša Turska, u Hrvatskoj te prvo je*u na granici, al’ dobro, za 2.000 eura dobiješ samo smještaj, u Turskoj dobijete i hranu i kupanje

Bosanac pod imenom Crazy Edo u svom video klipu objasnio je kako izgleda putovanje na ljetovanje u Hrvatskoj.

“Kreneš za Hrvatsku, prvo te je*u na granici al dobro. Pa dok uđeš, pa dok dođeš, pa te je*u za smještaj, pa te je*u za hranu i tako dalje. Skupa do bola. Lijepa Crna Gora i naša Turska. Odeš iskupaš se, jeftino i po najpovoljnijim cijenama.

Jedi, pij koliko hoćeš sve u jednoj cijeni. Dok već u Hrvatskoj za 2.000 eura šta možete dobiti. 9 dana samo smještaja. A gdje je hrana? Nema… U Turskoj dobijete i hranu i kupanje i avionsku hranu, sve za 2.000 eura. Jedi pij koliko ti je bolja” – izjavio je Edo.

Također ovaj Bosanac komentarisao je i video klip hrvatskih medija u kojima se žale kakvi im sve turisti dolaze.

“Ovako vam i treba kada ste zaslužili, dok ste Bosance i Hercegovce nazivali paštetom i paradajzom. E neka vam sad vaših Engleza.”

Treba napomenuti da ovaj Bosanac snima klipove dok uživa u Turskoj na ljetovanju.

Hrvati svjesni zloupotrebljavanja 

Cijene na Jadranu divljaju, a mnogi turisti upozoravaju da se na Jadran više ne vraćaju. Postao im je, kažu, preskup. Od smještaja do kuglice sladoleda. 

Ova godina je godina u kojoj, tko god je krenuo s pretpostavkama da će se ponoviti prošla godina, je pogriješio. Cijenama, po mom sudu, ima prostora za korigiranje i to će pokazati tržište. Jesu li one visoke ili nisu, reći će gost. Gost je kralj – on je jedini koji to može reći time što će koristiti tu uslugu ili neće”, rekao je Žgomba. Naglasio je da se turizam treba gledati kao kompletnu uslugu. “Imate sladoled i po jedan i po dva eura, naravno da je ovo malo iskorištavanje situacije – mislim da to nije u redu.”, izjavio je na Novu  predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba.

Ako je suditi prema statistici koju svaki mjesec objavi Turistička zajednica, Hrvate čeka rekordna sezona. Ipak, sve veći broj malih privatnih iznajmljivača apelira na nelogičnost brojki te upozorava na dosta praznog smještaja u špici sezone i to u brojnim turističkim destinacijama, piše Index.hr.

Pressmediabih