Home > BiH > Bira se najbolji mladi vozač u BiH

Bira se najbolji mladi vozač u BiH

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) po drugi put organizira državno natjecanje „Najbolji mladi vozač“ u Bosni i Hercegovini.

Natjecanje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ponašanja u prometu, ima za cilj i testiranje njihovih vještina u oblastima prometnih pravila, prve pomoći, sigurnosti na cestama i tehničkih aspekata vozila.

Ukoliko mislite da ste baš Vi „Najbolji mladi vozač“ u Bosni i Hercegovini i želite sudjelovati, prvi korak je sudjelovanje u prvom krugu kvalifikacijskog teoretskog natjecanja kojem možete pristupiti OVDJE u periodu od 01 – 15. lipnja 2023. godine.

U drugi krug kvalifikacijskog natjecanja će se plasirati 100 najboljih kandidata iz prvog kruga, koji su imali najveći broj točnih odgovora i najkraće provedeno vrijeme za rješavanje testa.

Svi kandidati koji se plasiraju u 100 najboljih iz prvog kruga kvalifikacijskog natjecanja će dobiti obavijest o vremenu održavanja drugog kruga kvalifikacijskog online natjecanja.

Dvadeset najboljih kandidata iz drugog dijela natjecanja će se plasirati na finalno praktično natjecanje.

Na natjecanje se mogu prijaviti sve osobe starosti od 18 do 26 godina, koji imaju položen vozački ispit B kategorije.

Pored navedenog, uvjet za sudjelovanje je i da kandidat na dan finalnog natjecanja nema kaznenih bodova.

Državno natjecanje „Najboljeg mladi vozač“ u Bosni i Hercegovini se sastoji iz tri dijela, i to:

  1.  Kvalifikacijsko natjecanje- prvi krug (teoretski online test
  2. Kvalifikacijsko natjecanje – drugi krug (teoretski online test kojem pristupa 100 najboljih kandidata iz prvog kruga)
  3. Finalno natjecanje (praktični test kojem pristupa 20 najboljih kandidata iz drugog kruga)

Dva najbolja natjecatelja sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno natjecanje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati od 06 – 08. listopada 2023. godine u Beču.

Nagrade na državnom finalnom natjecanju:

  1.  mjesto – 2.000 KM
  2. mjesto – 1.500 KM
  3. mjesto – 1.000 KM

Za sve natjecanje koji se plasiraju na državno finalno natjecanje BIHAMK će osigurati prigodne poklone, Classic članski paket BIHAMK-a za pomoć na cesti, te platiti putne troškove i hranu i piće na dan natjecanja, objavljeno je na službenoj stranici bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

jabuka