Home > BiH > BIHAMK: Saobraćaj bez vanrednih ograničenja, u planinskim predjelima mjestimično poledica

BIHAMK: Saobraćaj bez vanrednih ograničenja, u planinskim predjelima mjestimično poledica

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima poledice u jutarnjim i noćnim satima.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Glamoč-Mlinište, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Banovići-Živinice-Dubrave, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, kao i dolinom rijeke Save. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, da obavezno koriste sigurnosni pojas i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a

Podsjetimo, nakon usvajanja proračuna FBiH stekli su se uvjeti za to, kako se to i najavljivalo, da umirovljenici u Federaciji BiH dobiju zapravo više mirovine u vidu akontacije, a po osnovu redovnog usklađivanja koje se, u skladu sa Zakonom o PIO/MIO, vrši svakog 15. travnja.

Tada će biti poznat i točan iznos usklađivanja, koji, prema dosadašnjim projekcijama, iznosi šest posto.